Végrehajtási Eljárás Indult

Az MKK Zrt. célja a végrehajtási eljárás elkerülésével történő tartozásrendezés. Amennyiben Ön már fizetési meghagyást kapott és továbbra sem fizette meg a tartozását, illetve nem kezdeményezett részletfizetési megállapodást, Társaságunk a végrehajtási eljárás megindításáról intézkedik.

A bírósági végrehajtás rendszerét a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (továbbiakban: Vht.) szabályozza. A területileg illetékes önálló bírósági végrehajtó a követelések érvényesítése érdekében kényszercselekményeket (pl. munkabér vagy nyugellátásból való letiltás, hatósági átutalási megbízás kiadása, ingó és ingatlan vagyon lefoglalása, árverezése) foganatosít.

Tájékoztatjuk, hogy a végrehajtási eljárás megindítása jelentős többletköltségekkel jár, melyet a Vht. 34. § (1) bekezdése értelmében az adós köteles viselni. Az eljáró végrehajtó a Vht. 52/A. §-a alapján a természetes személy adós kérelmére megállapíthatja a pénztartozás részletekben történő teljesítésének feltételeit (legfeljebb 1 évre), ha az adós vagyontárgyainak felkutatása és lefoglalása iránt intézkedett, és az adós a végrehajtandó követelés egy részét már megfizette.

Végrehajtással kapcsolatban további információs anyagokat talál a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar (MBVK) honlapján, melyeket az alábbi címszavakra kattintva érhet el:

MBVK tájékoztató oldala a végrehajtási eljárás menetéről

AMIT A VÉGREHAJTÁSRÓL TUDNI KELL - az MBVK tájékoztató kiadványa

Végrehajtó kereső